رمز ماندگاری هنر موسیقی انتقال آن از سوی بزرگان به نسل‌ جوان است

سرپرست گروه موسیقی آیینی شوچراغ از استان لرستان گفت: این گروه نزدیک به ۲ دهه است که فعالیت هنری موسیقی و رقص آیینی لری استان لرستان دارد و در این مدت توانسته با توجه به غنای بالا و سبک خاص خوانش ترانه و ریتم اهنگ‌ها با مردم غیرلر ارتباط معنوی و عاطفی برقرار کند.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل روابط‌عمومی‌ اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان ایلام، سعیدچراغی افزود: موسیقی لری در شادی و حزن کاربرد دارد و همه اقوام غیرلر با این نوع موسیقی سنتی به راحتی مانوس می‌شوند و بر دل و جان مخاطبان می‌نشیند.

او ادامه داد: جوانان زیادی در ناحیه استان لرستان با گرایش به سمت موسیقی سنتی لری در این زمینه کار می‌کنند و هنرمندان پیشکسوت باید برای ماندگاری و حفظ این میراث، هنر خود را به جوانان جویای اصالت ایرانی منتقل کنند.

چراغی یادآور شد: ذائقه جوان ایرانی از دهه ۷۰ به بعد با موسیقی‌های جدید چون پاپ، رپ و دیگر موسیقی‌های نوین تغییر کرد و این نوع از موسیقی وارداتی تاحدود زیادی بر هنر اصیل ایرانی سایه افکنده است.

او ادامه داد: بزرگان موسیقی و رقص آیینی از دیرباز تاکنون تلاش و زحمت زیادی متحمل شده‌اند و در ادوار تاریخ از سنن و رسوم سنتی و بومی محلی حفاظت کرده‌اند تا به ما رسیده است و اکنون باید از سوی ما به نسل های بعد منتقل تا این میراث گرانبها حفظ شود.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

کد خبر 140201087600

برچسب‌ها